Bársony Rebeka

Bársony Rebeka vagyok, 2 itthon született, kötődően és természetben nevelt kislány édesanyja. Andragógus, a javasasszonyok és népi gyógyászat tudásának kutatója és minden napi gyakorlója, melyre otthonunk legelői, mezői, erdői és kertem adnak teret, ontják gyógynövényeimet, fűszereimet, veteményesünket, gyümölcseinket. Végzettségem és a természetközeli, tanyasi életmódunk kereszteződéseként tapasztalataimat, gondolataimat a rebekabarsony instagram oldalamon adom közre, melynek köszönhetően sokan kaphattak bátorítást és lendületet, hogy a városi közegből, kertes házban folytassák életüket, konyha-győgynövény-fűszer kertet teremtsenek, állatokkal kapcsolódjanak vagy akár megismerkedhessenek az otthon születés-szülés lehetőségével. Családommal az önfenntartó életmódra törekszünk ezen az úton haladva. Zenészfeleség lévén életünk egyik fő mozgatórugója a zene, a tánc, a rezgések és az ebben való LÉTezés. Van egy meditációs központunk, a Budai Jurtaközpont, ahol a férjem zeneszerzői és szaxofonosi hivatása mellett a nagyobbik jurtánkban tart hangtálas hangfürdőket a Nepálban tanultak alapján, én tőle tanultam, s a gyermekek előtt segédkeztem benne, jelenleg öncélra, így a meditáció és a harmóniára való törekvés, a mindennapjaink részét képezi. Első gyermekünk születését követően merült fel bennünk az ötlet, hogy a zengetés erősségét a csecsemőkre, családokra és kisgyermekekre szabva is tartsunk hangterápiákat, mely során egy hangfürdőt követően játékos formában ismerkedhetnek meg a résztvevők a hangtálak, gongok és egyéb szakrális hangkeltő eszközök hangjaival.

A mai ember eltávolodott a természettől, ezáltal a természetes viselkedéstől is, azonban soha nem volt még ekkora szükségük rá, mint napjainkban, ezt a fajta életmódot, életérzést próbálom visszacsempészni a mindennapokba az internetes felületeimen. Becsatlakozik, akinek szüksége van erre a fajta rezgésre, amit én tudok nyújtani, vagy már azonos vele.

Az ősi magyar harcmodor legfontosabb elemét, az íjjászatot közel 20 éve gyakorlom s mint meditáció alkalmazom. Feladatomnak érzem a sokszor elfeledett ősi tudásaink és hagyományaink ápolását és ezáltal gyermekeink nemzeti identitásának erősítését, hiszen gyökerek nélkül a bölcs fa sem maradhat életben.

Másik mozgatórugóm az otthonszülés, az e szerint való áldott állapot megélése, a gyermekágy, a kisgyermek nevelés. Sikeremnek érzem, hogy több száz nő fordult már hozzám/hozzánk példám okán, és ebből sok köszönte szépen felkészítésemnek ezt az örök és meghatározó élményt, ami a legnagyobb boldogság nekem. Köszönöm a kedves felkérést a Csendben Nő csapatának, én csupán mint édesanya tudok hozzájárulni az előadáshoz, olyan formátumban csupán, ahogyan éljük az életünket.