Dr. Benkovics Júlia

Dr Benkovics Júlia vagyok, szülész-nőgyógyász szakorvos, a Magunkról instagram oldal szerzője. Harminchárom éve vagyok az emberi test rajongója, fókuszban a női működésekkel. A nőgyógyász hétköznapjaim alkalmával arra jöttem rá, hogy sokszor hiányzik az alap tudás, ami lehetővé tenné a pácienseimmel a közös munkát. Ez a hiány az oktatás hiányossága, nem a miénk. A gyógyulást hozó közös munka érdekében szabadidőmben az interneten igyekszem elmondani, amit a biológia tanárainknak és a nőgyógyászainknak nem volt ideje vagy kedve elmesélni.

✳︎ ✳︎ ✳︎

A Vagina

Gimnazista biológia órán megtanultuk a biológiai rendszerek alapvető működését. Olyanokat, mint a sün táplálkozása, a nitrogén körforgása, a tulipán növényrendszertana.
Ez mind nagyon fontos, és egytől egyig kész csoda, de a világ egyik legjobban kitalált biológiai rendszeréről hogy- hogynem nem esett szó.
Van egy rendszer, ami nap mint nap megküzd a külvilág elemeivel, fizikai és kémiai atrocitásokkal szemben állja a sarat, és mégis: kívülről a legegyszerűbbnek mutatja magát.
Ez a rendszer a hüvely.

A hüvely anatómiájáról, működéséről mesélek.