Lóránt-Szemző Fruzsina

Lóránt-Szemző Fruzsina vagyok az Amazon Body megalkotója. Két gyermekes családanya és feleség vagyok, sportoló, intuitív nő, és alkotónak is tartom magamat. Magyarországon születtem és Amerikában nevelkedtem, ami egy fajta folyamatos dualitásként van jelen mindenben, amit csinálok. A sportolói múltam és a holisztikus szemléletmód, amivel mindig éltem, újra és újra bizonyította számomra, hogy a testi munka mellett nem lehet figyelmen kívül hagyni a lelki és szellemi fejlődést, illetve ezt a triumvirátust összhangba lehet hozni edzés közben is.

Most már 3 éve, hogy az Amazon Body-t megalkottam, avagy kirobbant belőlem ez a módszer, ami nem módszerként indult, hanem egy érzés vezényelt. Az addigi megszokott edzésekhez képest másképp akartam mozogni, mást akartam érezni, másra volt szükségem, olyan volt mint ha valamit ki kellett volna szabadítani belülről. Nem találtam meg sehol, semmilyen edzésben azt amit igazán kerestem és mivel edzőként dolgoztam, elindultam egy kutatási folyamaton és igy született meg ez a módszer. Ahogy elkezdtem Amazonként mozogni es tudatosan figyelni magamat, rájöttem, hogy mi mindent tárolunk magunkban és az a valami, amit belülről fel kellett szabadítani, az nem volt más mint a saját erőmnek és a határtalanságomnak a forrása. Az Amazon Body edzésekkel meg tudtam érkezni a testembe, és ahogy kimozogtam magamból mindent, ami nyomta a szívemet és lelkemet vagy csak a teret foglalta, tisztábban ráláttam magamra, es jobban tudtam a valódi vágyaimra és érzéseimre figyelni. Újra megtaláltam az erőmet és a hangomat is. Ezeket és hasonlóan felszabadító érzéseket szeretnék átadni azoknak akik érzik a hívást, hogy Velem mozogjanak.

✳︎ ✳︎ ✳︎

Vissza a forráshoz: Modern Amazonként kapcsolódni a világhoz

A Metódus:

Az Amazon Body egy 70 perces komplex edzés élmény ahol a test és a lélek összeforr. Az Amazon Body mozgásforma egyik fontos alapja, hogy rálátásunk legyen arra, hogy épp milyen állapotban vagyunk es milyen érzelmek dolgoznak bennünk. Ahogy elkezdjük a gyakorlást, a korábbról hozott terheket szép lassan elkezdjük letenni. Gondolok itt a stressz, aggodalom, félelem vagy a szorongás érzetekre, de lehet bármi, ami az agyunkban lévő túlpörgést táplálja. Többféle dinamikus és statikus gyakorlatot alkalmazunk ahol létrejönnek, olyan állapotok mint a belső tűz belobbantása, majd megtapasztaljuk a különféle erő érzeteket is. Ahogy tudatosan haladunk előre, egy belső nyugalmi állapotot hozunk létre, amiben majd képesek leszünk megpihenni, töltekezni, hogy el tudjuk engedni mindazt amire már nincs szükségünk. Az aktiváló légzőgyakorlatokkal tisztul meg testünk és lelkünk. Majd végül az órát légzésünk és idegrendszerünk harmonizálásával zárjuk le.