Madre

A Madre mind az öt érzéket kielégítő oázis élményt nyújt. Olyan életérzést közvetítünk, ami ösztönzi a nőket, hogy megéljék önmaguk minden aspektusát életkortól függetlenül. Ehhez pedig többféle utat is kínálunk.

A Madre két barátnő közös álma volt – a mi közös álmunk – akik egy évtizednyi pörgős, kreatív szakmai út után vágtak bele a megvalósításába. Gyermekeink születését követően 180 fokos fordulatot vett az életünk, így búcsút intettünk sminkes és díszlettervezői múltunknak. Közhely, de igaz: amikor egy nő anyává válik, minden más megvilágításba kerül. Új élethelyzetünk egyik legfontosabb oszlopa a belső egyensúly lett, aminek megteremtéséhez korábbi közös ötletünket váltottuk valóra. Mindig is sokat foglalkoztunk a nőiség témájával, próbáltuk túlterhelt életünkbe becsempészni és a lehető legjobban megélni, több-kevesebb sikerrel.

Egyik legfontosabb célunk, hogy segítsük a nők teljes (ön)elfogadását és a sokféle női szerep harmóniájának megélését. Azért választottuk ehhez az arcmasszázs eszközét, mert úgy gondoljuk: az érintés és a különböző masszázs típusok ötvözése egyszerre hat minden érzékre.

Az elmúlt egy évben megtapasztalhattuk a masszázs erejét, hogy mindenki aki betért hozzánk egy kezelésre mennyire meg tudott nyílni és változni a végére. Ez olyan erőt adott nekünk, hogy a mostani nehéz időkben is kitartunk, és várjuk amikor újra tudunk segíteni és gyógyítani a masszázs eszközével.

✳︎ ✳︎ ✳︎

1. alkalom:  Arcmasszázs/ önmasszírozás az otthoni arcápolásban

Az otthoni arcmasszírozásával sokat tehetünk a bőrünk szépségéért. Csupán az ösztönös masszírozással már a paraszimpatikus idegrendszer aktiválódik, mely az ellazult nyugodt állapot eléréséért felel. Ez feloldja az izmok akaratlan feszüléseit.
Az izmok masszírozásával és ellazításával enyhül az izomfeszültség, fokozódik az anyagcsere, csökken a vérnyomás, lelassul a szívritmus, ezáltal növekszik az izmok ruggalmassága, vérellátása.
A nyirokdrenázs egy speciális masszázsfajta, mely javítja a nyiroklefolyást. Rendszeres alkalmazása megszünteti a  szöveti nyirokpangást, serkenti a salakanyagok elszállítását, és aktivizálja az immunrendszert

A Rutin:

  • Rövid megérkezés, légzés gyakorlat

  • Aromavíz és arcolaj/arckrémről röviden, a tiszta natúr termék fontossága a holisztikus arcápolásban

  • Rövid nyirokdrenázs gyakorlat

  • Simítás, dörzsölés, gyúrás, lifting technikák,  arcrészekre lebontva

2. alkalom: Gua sha, az ősi modern bőrmegújító

A Gua Sha a több ezer éves kínai orvoslás alapjaihoz nyúlik vissza, és a mai napig fontos részét képezi a gyógyításnak.
A könnyen elsajátítható technikával serkentjük a vérkeringést, illetve az energia (Qi=Chí) áramlást a meridiánok csatornáiban, ami szervezet feltöltését, az immunrendszer erősítését segíti elő.
A Gua Sha technika legfőképpen a nyirokrendszerre fejti ki hatását. Rendszeres alkalmazása megszünteti a  szöveti nyirokpangást, serkenti a salakanyagok elszállítását, és aktivizálja az immunrendszert. Az arcbőr sejtjeinek anyagcseréje, és méregtelenítése következtében az arcbőr kisimul, apróbb ráncok elhalványulnak, és egészséges ragyogást kölcsönöz a bőrnek és szemeknek.

Egy könnyen beépíthető rutin, amivel az otthoni arcápolásodat egy magasabb szintre emelheted.

A Rutin:

Szükséged lesz egy gua sha kőre, (lehet bármilyen formájú), egy aromavízre/gyógynövényes vízre/tiszta vízre, és arcolajra.

  • Aromavíz, és arcolaj felvívésének technikája

  • Arc részenként haladva bemutatunk egy egyszerűen elsajátítható rutint

3. alkalom: Akupresszúra a szépségért

Az akupunktúra a legismertebb kínai gyógymód, mely nagyon hatásos ránctalanító kezelés is lehet. Akupresszúránál  tűk helyett ujj lenyomást használunk. Míg az akupunktúra nem alkalmazható öngyógyításra, mivel képzett terapeuta szükséges hozzá, az akupresszúrát, bárki elsajátíthatja, alkalmazhatja biztonságosan. Az akupresszúra gyógyhatása a Qi  (energia) áramlás manipulálásával történik. A nyomás hatására aktivizálódik az energiaáramlás a meridiánok mentén.
Az akupresszúrás stimuláció a szervek kiegyensúlyozásával működik, és az arc bőrprobléma okozóját kezeli gyökeresen.

A Rutin:

Egy öt perces akupresszúrás rutint mutatunk be:

  • Megérkezés, légzés

  • Rövid manuális önmasszírozás

  • Akupresszúrás pontok ismertetése, stimulálásának lehetőségei