Mányai Adrienn

“Az élet előtt és a halál után, minden kapuban, minden kikötőben, (…) – ugyanaz a nő áll”

 Nőként, mi magunk vagyunk a változás, az áramlás. A teljes női ciklusunk összhangban van a természettel, az évszakokkal, a Hold változásaival és az Élet folyamataival. Folyton újjászületünk, hamvainkból éledünk, hogy új bimbókat hozzunk, majd virágba boruljunk. Ezután a virágainkból termések lesznek, majd testünk, lelkünk őszbe fordul, hogy újra felkészüljünk a teljes megadásra és elengedésre. Így megy ez ciklusról, ciklusra. Női létünket teljesen átszövi a ciklikusságunk, hatással van érzelmi világunkra, saját magunkkal és a világgal való kapcsolódásunkra. A ciklusunk minden szakasza más-más energiákat mozgósít bennünk, más-más üzenetet hordoz a számunkra. Megfigyelve és átengedve magunkon mindazt, amit a ciklikusságunk tartogat, sok izgalmas felismeréssel gazdagodhatunk.

 Az előadásban hallhattok arról:

• Milyen érzelmeket, energiákat erősítenek bennünk a ciklusunk egyes szakaszai?

• Hogyan kapcsolódik a ciklusunk a női archetípusokkal, az évszakokkal, a Holddal?

• Mire érdemes fókuszálnunk a ciklusunk szakaszaiban?

• Hogyan támogathatjuk a kapcsolódásunkat a ciklikusságunkkal, nőiségünkkel? Mit tudunk tenni, hogy kiteljesítsük ezt a kapcsolódást?

 Az előadás második felében a témával egy önismereti gyakorlat keretein belül foglalkozunk mélyebben, amelyhez egy asszociációs kártyacsomagot hívunk majd segítségül. A gyakorlatban megtalálhatjátok a saját válaszaitokat a ciklikusságot érintő kérdésekben. Ehhez mindenképpen készítsetek magatokhoz füzetet és tollat, hogy lejegyezhessétek a meglátásaitokat, érzéseiteket és mindazt, ami megfogalmazódik bennetek a kártyák kapcsán.

✳︎ ✳︎ ✳︎

Mányai Adrienn vagyok, a Hold Krónikák mesélője. Nő vagyok és folyamatosan áramló, ciklusokban létezem. Olykor én magam vagyok a csendes víztükör, máskor viharban habzó hullámzás vagyok. Támasz vagyok, máskor én vagyok, akit támogatnak. Úton vagyok én is, tanulom elfogadni, megélni, átszeretni minden részemet. Tanulom a hullámzásaimat, tanulok egészséges, kiteljesedett Nőnek lenni. Olykor elveszek ezen az úton lépkedve, hogy aztán újra magamra találjak.

Az utam során a nőiség témája szép lassan szakmailag is megtalált. Szeretném továbbadni mindazt, amit eddig tapasztaltam a nőiségemmel való kapcsolódásom során. Okleveles pszichológus, alkalmazott egészségpszichológiai szakpszichológus jelölt vagyok, valamint női jóga oktatónak képződöm. A hivatásomon keresztül támogatni kívánok másokat, akik szeretnék visszaszerezni az egyensúlyukat és megélni önmagukat egészséges Nőként. Ezt jelenleg önismereti munkafüzetek és kiadványok létrehozásával, valamint egészségpszichológiai egyéni konzultációkon keresztül teszem. Ez utóbbit egyelőre még intézményes, klinikai keretek között végzem, de a jövőben tervezem kibővíteni a tevékenységeimet ezen a téren. Valamint az előző évtől két csodálatos Nőtársammal női körök és női önismereti workshopok szervezésével foglalkozunk. Továbbá azért hívtam életre a Hold Krónikák oldalamat is, hogy a női lélekről, női egészségről, gyógyulásról és minden olyanról írhassak, amely megdobogtatja a szívemet. Itt tartok most. Egyre világosabb számomra, hogy merre is visz az utam ezekben, ugyanakkor engedem magamnak az áramlást és „csendben növekedést”, hiszen minden tapasztalásnak helye és ideje van.

Szívemből hiszek a női közösségek erejében, abban, hogy Nőként egymást támogatva, emelve, közösen hegyeket vagyunk képesek megmozgatni. Éppen ezért érzem áldásnak, hogy a Csendben Nő közösség tagja lehetek.