Az Ajurvéda és a Hagyományos Kínai Orvoslás elemei. Gyógynövények és gondosan összegyűjtött self-care technikák támogató ereje. Online és személyes rituálék.

Egy 5 hetes belső utazás, ahol közösen megismerkedünk a testünkkel, a bennünk lakó érzelmekkel és a természettel.

Testünk a mikrokozmosz, az univerzum megtestesítése. Ugyanazokból az elemekből áll, ciklikusan változik belső évszakokkal, napszakokkal. A test elválaszthatatlan a természettől, vagyis a környezetétől hagyományos orvoslásokban. 

Miért van az, hogy sokszor nem bízunk meg a megérzéseinkben, hogy meg se hallgatjuk testünk jelzéseit, hogy kiégetjük, hogy büntetjük? Kevesen tanultunk részletesen mindarról a műveletről, ami minden pillanatban a testünkben folyik, ami éltet. A sejtjeink, szerveink együttműködésről, mint egy összehangolt zenekar, az összes különböző hangszerrel, ahol mindenkinek megvan a saját szerepe, mégis egy egészként jön életre.

A program során visszaemlékezünk arra amikor a testünk érzetei, a belső hangunk adta meg a napunk és életünk ritmusát. Teret és időt teremtünk hogy kapcsolódni tudjunk ezzel a belső énünkkel, az egészségünkkel. Ez az az énünk akiben a valódi gyógyír megtalálható, nem egy külső, gyógyító vagy gyógyszer fogja megtenni ezt. Tradicionális gyógymódok szerint a betegség, a kibillenés egy lehetőség hogy mélyebben megismerjük magunkat. A közös alkalmakon különböző rituálékon keresztül fogunk lehetőséget nyitni erre a mélyebb kapcsolódásra.

Foglalkoztat a kapcsolat a fizikai test és az érzelmek között?

Érdekelnek a Föld és egészségünk analógiái?

Szívesen tanulnál az Ajurvéda és a Hagyományos Kínai Orvoslás adta öngyógyító módszerekről?

✳︎ A reBirth a Csendben Nő első hibrid programja, ahol végre teret engedünk a személyes kapcsolódásnak ✳︎

6+ óra élő online, visszanézhető előadás és életmód tanácsadás

Személyes öntápláló és öngondoskodó rituálék Budapesten

Hiánypótló tudásanyag a holisztikus egészség megközelítésről

"Három kapcsolatunk van: egy önmagunkkal, egy a természettel és egy másokkal - ahogy az egyik kapcsolatunkat ápoljuk, úgy erősödik automatikusan a többi is. Egy jó kapcsolatban szükség van a figyelemre, ápolásra, minőségi időre, táplálásra - így ezt fogjuk tenni minden héten, figyelmet szentelünk ezeknek a kapcsolatainknak és ápoljuk őket."
Gál Zsófia Antónia

A PROGRAM IDŐPONTJAI

A program során minden alkalommal egy adott elemmel foglalkozunk, az ehhez tartozó belső szerveink világát ismerjük meg, majd közösen rájuk hangolódunk egy rituáléban. A személyes alkalmak Budapesten kerülnek megrendezésre.

Belső tavasz, az újjászületés – online Újhold ceremónia

Megismerkedünk a test méregtelenítő folyamataival, részletesen a májunkkal hagyományos és modern orvoslások alapján. Definiáljuk az egészség jelentését. Egy belső utazásra kelünk egy gyógynövény meditáción keresztül. Végezetül egy gyógynövényes masszázsra olaj macerátumot készítünk.

Belső nyár, a kiteljesedés – személyes alkalom

Kapcsolódunk a szívünkkel és feltárjuk a funkcióját különböző tradíciók alapján. Feltárjuk a testet behálózó vér és Qi rendszerünket. Felébresztjük a Qi áramlatot, a belső tüzet, egy Taoista, Qi generáló mell és petefészek masszázson keresztül egy gyógyító női körben.

Belső Indián Nyár, a metamorfózis – online alkalom

Megismerkedünk a test emésztő folyamataival, valamint a gyomrunk funkciójával hagyományos és modern orvoslások alapján. Has nyirokmasszázson keresztül segítjük megemészteni a belső folyamatainkat, végül egy Resztoratív jóga órán hagyjuk a testet integrálni.

Belső Ősz, az elengedés – személyes alkalom

Megismerkedünk a tüdővel és a vastagbéllel, a testünk elengedő folyamatait kormányzó szerveivel. Fascia lazító testmasszázzsal kilazítjuk a feszültséget, és támogatjuk az elengedést egy arcmasszázzsal és légzőgyakorlattal.

Belső Tél, a megpihenés – online alkalom

Kapcsolódunk a vesénkkel és feltárjuk a funkcióját, a szimbolikus jelentését. Majd egy Ayurvédikus olajos testmasszázzsal, az általunk készített gyógynövényes olajjal az első alkalom során, fogjuk lezárni a közös utunkat.

Gál Zsófia Antónia

"Mindig is érdekelt a testünk világa, különösen az életvitelünk és az érzelmeink hatása a fizikai testünkre. A nyár folyamán fogom befejezni az orvosi egyetemet. Az elmúlt 6 évemben magamba szívtam mindent amit a mai tudomány alapján a testről és betegségeiről tanítanak az orvosi egyetemen. Viszont az évek során egyre több kérdés is megfogalmazódott bennem amire nem találtam választ a tanulmányaim alatt, ezért fordultam a hagyományos orvoslásokhoz, az Ajurvédáról, majd a Hagyományos Kínai orvoslásról kezdtem el tanulni. Egy teljesen új szemléletet kezdtem megismerni, ahol a test elválaszthatatlan az elmétől és a lélekről, valamint a természettől. Ezek a tradíciók alapján az egészseg valóban az ‘egész’ségről, a harmóniáról szól, ami egy jóval tágabb terület mint a betegségek, diagnózis és kezelések amikről az egyetemen tanultam. Az évek során elvégeztem egy hatha jóga, egy fascia alapú jóga terápia és resztoratív jóga oktatóit valamint megismertem a gyógynövények, a meditáció és sok más modalitást. Újra és újra azzal a felismeréssel szembesülök hogy a test egy műalkotás. Ahogy egyre többet tanulok róla, egyre jobban látom hogy mennyi minden van még amit tanulni lehet róla."