Sipos Melinda

Sipos Melinda vagyok, vállalkozó, az első budapesti csomagolásmentes bolt a Ligeti Bolt létrehozója, tulajdonosa, amiből már kettő van, egy Budán és egy Pesten. A bolt elsődleges céljai a környezettudatos és fenntartható vásárlási kultúra kialakítása és terjesztése, a háztartási hulladékok csökkentése a felesleges termékcsomagolások kiiktatása révén, a zero waste életstílus támogatása, illetve a hazai termékek fogyasztásának népszerűsítése. A csomagolások kiiktatásával lehetővé tesszük, hogy mindenki mindenből annyit vásároljon, amennyire szüksége van.

✳︎ ✳︎ ✳︎

A Ligeti Bolt számomra nem csak „egy” üzlet – benne van az életfilozófiám, a hitem és nagyon sok munkám. Üzletvezetőként is arra törekszem, hogy a vásárlók itt ne csak automatikusan vásároljanak, hanem kapjanak felvilágosítást arról, hogy milyen terméket vesznek, kitől, hogy készült, mitől különleges. Szeretném a környezettudatos életmódot minél szélesebb körben terjeszteni, felhívni a figyelmet a hulladék csökkentésének fontosságára, a pazarlás elkerülésére, az idényjellegű zöldség és gyümölcs fogyasztásának hatásaira, összességében segíteni a vásárlókat egy környezettudatosabb élet kialakításában.

Azt, hogy ez a vállalkozás létrejöhetett, már egy korábbi hosszú önismereti folyamat részének tekintem, amelyben a személyiségfejlődésem által egy magasabb tudatossági szintre léptem.